Shkrimtari dhe media

Fotografia e Rovena Toska Koci

Rovena Toska Koçi


Në 2o vjetëshin e fundit të këtij shekulli, një numër  i madh shkrimtarësh shqiptar në Shqipëri po lihën në harresë...

Dhjeta Shkrimtarët e mirëfilltë  me  vlera estetike po lihën anash... 

Me vije keq që disa shkrimtarë me librat e tyre  të botuar kanë shumë gabime drejtëshkrimore,logjike që po e devijojnë  librin në veçanti dhe artin në tërësi....

Askush prej nesh nuk lind i madh me vepra ! Poashtu  askush  prej nesh nuk mund ta fillojë botimin e librit të tij   nga hiçi ..., ndaj duhemi të ndihemi keq  kur lexuesi e neglizhon librin e  mirë ku edhe po  mungon interesi për ata libra që po e vret shkrimtarin apo poetin e vërtetë...

Po,po ! Po vritët  poeti   për së gjalli ...

Poeti është njeriu i ndjenjave, i sfidave të medha! 

Ai më madhështinë e tij  e  prekë   çdo pore të jetës,  çdo zemër tonë... 

Më të vërtetë duhet të na vije  keq  që në vendin tonë  nuk vleresohet shkrimtari i cili ja kushton kohën vetë - jetës!....  

Berat,26.01.2019.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)