Shkrimtari(a) dhe MediatSabahate Byci

Sa i përket vlersimit si dhe krahasimit apo thjeshtë edhe kombinimit të ktyre dy, ashtu të them institucioneve apo komponenteve ose dy degëve si dhe duke u nisur nga fakti se mu këto të dyja- si njëra e si tjetra zanafillen e funkcionimit dhe egzistimit të tyre e kan të lidhur ngusht, shum ngusht njëra me tjetren, ja jap vehtes të drejten dhe them se;

-Dega e Shkrimtarisë dhe dega e Mediave apo

Shkrimtarja/Shkrimtari dhe Mediat janë 2 bashkëudhëtarë të cilët asesi nuk mund të funkcionoin njëri pa tjetrin sikur skeleti pa muskulaturë.

Shpirti bilateral i tyre duhet të koncentrrohet dhe duhet t’i dedikohet maksimalisht drejtëvlersimit, drejtprezentimit, drejtkuptimit dhe drejtëinterpretimit.

Kto dy intitucione (sipas mendimit tim) rrugtimin e tyre e bëjnë sikur të udhëtonin sė bashku në një drejtim nëpër autoban ku si nga ana e djathë po ashtu edhe nga ana e majtë janë të siguruara me membranat e parashikuara ligjore në rast aksidenti dhe kjo siguri ligjore duhet për çdo rast rrespektuar në mënyrë që ndihma ligjore dhe forca e drejtësisë të mos ndihen të anashkaluara.

Pra udhëtim ky i fjalës së shkruar që rrjedhë nga ana e djathtë e pistes së anës në fjalë drejtë qëllimit me qëndrrim të vet të caktuar po ashtu dhe udhëtim në shpejtsi,me parakalim drejtë mases po të kësajë fjale të shkruar për t‘ia dhënë vleren e caktuar dhe vleren si e sa e meriton tek lexuesi, dëgjuesi,shikuesi , studiusi, kritikuesi etç.....duhet të jetë tandem në mes të shkrimit dhe interpretimit.

Afinitetet e këtyre dy prioriteteve, qofshin edhe nëse vetem si talent apo si dhuratë e Zotit dhe vet Natyres vehten e kan gjetur, apo qofshin edhe nëse forcen e tyre e kan arritur me fitore të përshtatjes kristalizuese të intelegencës personale,egzistoin te mirkuptimi si nga njëra palë edhe na pala tjeter, që si Shkrimtarja/ Shkrimtari edhe Media t‘i mbesin besnik njëri/a tjetr-es/it në bazë të motos,prap vetem sipas mendimit tim;

-Që si nga ana e djathtë e një qëndrrimi, vlersuar njejtë nga e majta sikurse të ishte nga e djathta po ashtu edhe nga ana e majtë, sikurse të ishte nga e djathta - të mirren;

„Shëndosh“e mirë,

-Rreal dhe drejtë

dhe të përcillen më tutje në masë me një siguri e cila të dy anëve pra si Shrimtare/ëve dhe si Mediave me një rreflektim dhe me një signal të paster jo kriminel e diskriminues, jo korrupt e anarkist iu jep për të kuptuar se Shkrimtarj/ri e Mediat jan të lidhur njëri me tjetren „SIKUR MISHI ME THU“

Sabahate Byci Poete, Piktore e pavarur e Publiciste e lirë Antare e LSHK,

Lampertheim-Gjermani.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)