Shkrimtari dhe mediet


Fotografia e Bardha Alimeta

Fatbardha Alimeta

Shkrimtari dhe te vertetat e tij..A jemi sot ne nje nivel te duhur te krijimtarise qe i sherben kohes...

A kemi sot nje nivel te vertet profesionalizmi qofte ai i shkruar apo onlin..C.fare po ndodh me letersine tone..me prurjet e reja..A eshte mendja pushteti i katert apo eshte nje media ne sherbim te pushtetit..

Tek lexoj kumtesen e z Flori Bruqi me ngacmon ne memorjen time si ka qene letersia nder vite dhe etapa te ndryshme...

Ajo ka pesuar nje deformim dhe pse eshte me e lire per qene me e vertete sipas meje sot ajo ka me shume te paverteta nderkohe qe te gjithe e dime mire se misioni i shkrimtarit eshte e verteta...

Gjithsesi c.do kohe ka guximtaret e vet ose heronjte e heshtur sic quhen ata te cilet me shume punojne dhe mbesin ne kete jete me veprat e tyre...

Liria qe sot ne kemi ka gjithe hapesiren per te thene te verteten per te krijuar te bukuren ne art..por pak jane ata qe dine te ofrojne vlera krijuese te verteta te thjeshta si vete gjerat e bukura jane...

Nese shohim shpesh ju kthehemi poeteve te Rilindjes..Migjeni..
Lazgushi..etj poete Kadare e Agolli..i pakrahasueshem..pasi ata sollen perla ne letersine shqipe...

Sot gjendemi perballe nje kaosi midis poteve dhe pseudopoet..

Midis atyre qe letersine e kane burim te shpirtit dhe kulture dhe atyre qe jane fasad e kopje...

Pra ne kete tranzicion ku gjithshka u prek edhe arti kultura pesoi deformimet e saj. 

Por kam bindjen se shume shpejt gjithshka do te filtrohet dhe kjo do te vij me ane te masave qe duhen marre nga institucionet e kultures jo per te penguar botimet por duke mos i promovuar ato krijime qe nuk mbartin asgje produktive per shoqerine...

Arti eshte hapi i pare qe i paraprin zhvillimit te nje vendi..dhe me ane te kultures matet ecuria e tij...

Nese gjithshka behet jo per para si po ndodh por behet me pergjegjesi dhe profesionalizem nga te gjithe atehere kemi vene nje gure te rende ne themelet e kultures..

Shkrimtaret jane misionare dhe si te tille kane detyrimin te thone vetem te verteten....

Librazhd,25.01.2019.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)