Islami feja e dytë në 20 shtete në Amerikë

1506234332kK8DN
Të dhënat e reja të publikuara nga autoritetet e regjistrimit në SHBA kanë publikuar se Islami është feja e dytë më e madhe në njëzet shtete amerikane pas krishterimit që u shfaq si besim dominues në të gjithë vendin.

Të dhënat e reja u shpallën nga Shoqata e Statistikave, Organet Fetare Amerikane, e cila e kryen regjistrimin Fetar në SHBA për çdo 10 vjet, sipas OnIslam.net.

Islami doli si besimi më i madh, pas Krishterimit, në 20 shtete, kryesisht në Amerikën e Mesme-Perendimore në atë Jugore.

Sipas regjistrimit, gjithashtu, Krishterimi është feja më e madhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, tri të katërtat e amerikanëve identifikohen si të krishterë.

Regjistrimi i mëhershëm i publikuar nga ASARB në nivel kombëtar, dëshmon se Islami është rritut me një milion ndjekës në mes të viteve 2000 dhe 2010, sipas regjistrimit të popullsisë, pas Mormonizmit, i cili ka një rritje prej 1.9 milionë anëtarë.

Islami u rrit 67 për qind, ndërsa Mormonizmi u rrit me 46 për qind.

Rritja e popullsisë myslimane i atribuohet emigracionit, sidomos nga refugjatët, në veçanti, nga Somalia, Iraku, Afganistani dhe Bosnja, sigurisht rritja vjen edhe nga lindjet dhe konvertimet nga besimet tjera në Islam.

Edhe pse nuk ka vlerësime zyrtare, SHBA është shtëpia për 7 deri -8 milion muslimanë.

Sipas një studimi të vitit 2011 nga Forumit Pew për Fenë dhe Jetën Publike, rreth 20 për qind e myslimanëve amerikanë kanë pranuar Islamin nga besimet tjera. Prej të konvertuarëve që kanë përqafuar Islamin, rreth 54 për qind janë meshkuj dhe 46 përqind janë femra.


Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)