Trafiku i sofistikuar i drogës

Trafiku ndërkombëtar i lëndëve narkotike mendohet se në një vit kap një shifër prej më shumë se 330 miliardë dollarësh. Nga kjo e dhënë, mendohet se rreth 100 miliardë është vetëm vlera e kokainës, sipas raportit të 2010 të zyrës së Kombeve të Bashkuara për lëndët narkotike. Por me kalimin e viteve, paralelisht me shtimin e sasive që hidhen në tregun me pakicë, është sofistikuar edhe mënyra e trafikimit të tyre.
Trafiku i sofistikuar i drogës
Një nga mënyrat më të përdorura kohët e fundit në Amerikën e Jugut është trafikimi i kokainës në formë të lëngshme, në brendësi të transformatorëve të mëdhenj të energjisë. Një ngarkesë e tillë prej 2 tonësh është sekuestruar së fundi në Argjentinë. 8 persona u arrestuan nga forcat e rendit, mes të cilëve edhe punonjës policie. Destinacioni i kësaj ngarkese ishte tregu i Shteteve të Bashkuara dhe ai europian. Autoritetet po hetojnë më në imtësi rrjetin e trafikantëve, i cili besohet se ka dërguar edhe ngarkesaj të tjera më parë, nëpërmjet edhe territorit të Meksikës.

Një mënyrë tjetër e transportit të lëndës narkotike është edhe ajo e gëlltitjes në stomak. Në gusht të 2010 policia spanjolle, në një pyll pranë Malagës, zbuloi kufomën e një të riu kolumbian të mbështjellë me qese dhe me një të çarë të madhe në bark. Pas hetimeve 4-vjeçare u vërtetua se ky person kishte transportuar një kg kokainë, ndërsa dërgusi i drogës kishte arritur që ta merrte atë nga stomaku i viktimës dhe ta shiste në tregun me pakicë. Ky person u arrestua nga policia spanjolle.


Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)