TUNGJATJETA NGA BUZËDETI VLONJAT!

TUNGJATJETA NGA BUZËDETI VLONJAT!


DYMIJË E SHTATËMBËDHJETA QOFTË LULE DHE MJALTË!

Uroj një vit të ri të mbarë për njerëzit e mi, për miqtë e mi, për të mirët e Letrave Shqipe dhe Shqipëridashësit! 2017 - a qoftë fatbukur për fisnikë si Ju!

GËZUAR VITIN E RI 2017!

nga Albert HABAZAJ

Gonxhes, pa çelur, i vola freskinë,
Ëmbëlsinë ia preva nga hojet mjaltit,
Zemra qesh e më bëhet mandolinë,
Urimi bëhet notë e pentagramit…
Adhurueshëm spërkat me dritë Vlore
Romantikën e ndritshme me flatra lulebore.
Vala, si pulëbardhë, Adriatikut e Jonit
I merr me vete dëshirëmirat e Vitit,
Të vesuara freskët me aromën e limonit,
I zbukuron hijshëm gjelbërorja e ullirit.
Në buzë të detit bëhem lirikë për ju
E nis me mikun e kaltër mesazh të ylbertë,
Rezonancë bën diellin urimi im kështu,
I Vitit të Ri Dymijë e shtatëmbëdhjetë.

 Vlorë, e premte, 30.12. 2016, ora 11:11’

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)