Nga Partizan Cene :Maçoku "Luan"Maçoku "Luan"


Fejton në Vargje .!

Në faqen e malit
Të luginës matanë
Mjaurima e maces
tmerroi dynjanë ...Kafshët e tjera
nga tmerri dhe habia
Thirrën mos vallë maçoku
Ra nga Çatia ....


Mjau e mjau
Dhe fjalët ju thanë
Kur pa në pasqyrë
veten si Luan

Prandaj nga mua minjtë
tremben marrin malin
Se kur më shohin mua
Shohkërkan luanin


Shikoni , për nder
krifën sa e kam
Shikoni ju lutem
Jam një Luan ....


Nga nesër ju betohem
nuk do të mjaullisk
Por do të ulërij
dhe do ta keni pisk..... Dhe dalë ngadalë

rakia iku nga kish ardhë

maçok mendjemadhi

kërkonte krifën vërdallë ...

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)