NE MBROJTJE TË RAMUSH HARADINAJT KËSHILLIT TË MINISTRAVE TË PARLAMENTIT EUROPIAN NË BRUKSEL
                                                                                               BRUKSEL

 Mërgata shqiptare në mbreterinë e Belgjikes organizoj sot një protest para Parlamentit Europian në Plac Shuman.me moton Liri –drejtesi për çlirimtarët. Tubimin e udhhoqi drejtori i radjes në gjhen shqipe te kryeqytetit të Valonis,z .Memed Ali  nga Namyri.Fjalen e rastit e paraqiti veprimtari i njohur z.Milaim Ziberi.

Milaim Ziberi dhe vajza e Tasimit

Pra,Këshilli i mërgatës shqiptare te Belgjikës lidhur me të drejtat e shqiptarëve në Ballkan kërkon nga Gjyqi nderkombetar me seli në Hagë të drejtën për lirimin e çlirimtarëve nga aktakuzat e montuara e drejt kjo në bazë të Rezolutës ndërkombëtare dhe ligjislacionit europian.

Demostruesit pra Parlamentit Europian-Chuman-Belgjikë

Të nderuar zonja e zotërinjë MINISTRA të Parlamentit Europian,
 Ne shqiptarët e Mërgatës në Belgjikë të ardhur nga viset e ndryshme të Shqipërisë së coptuar padrejtësisht nga fuqitë e mëdha europiane jemi tubuar këtu për të protestuar dhe për të reaguar me zërin e arsyes kundër padrejtësive dhe diskriminimit sistematik ndaj çlirimtarëve të lirisë në krye më gjeneralin e UÇK-ës  Ramush Haradinaj,të cilët po mbahën padrejtësisht në Hagë.


Vala e protestuesve para Parlamentit Europian në Bruksel

Zotëri,ne shqiptarët e Ballkanit padrejtësisht jemi të coptuar dhe të kolonizuar në 5 (pesë)shtete të Ballkanit: Kosovë,Maqedoni,Serbi,Mali i Zi dhe Greqi,të gjitha këto troje të shkëputura nga trungu i Shqipërisë.Andaj me rastin e rigjykimit nga ana e Gjykatës së Hagës të Ramush Haredinaj,Lahi Ibrahimit ,Idriz Bala.,shprehim keqardhje qe institucionët nderkombetare po e barazojnë agresorin më viktimën.Jemi të bindur se lufta për çlirimin e një populli t’okupuar është legjitime dhe se UÇK-eja nuk i ka shkelë rregullat Nderkombetare të luftës.

Pamje nga Protesta nw Bruksel
ANDAJ KËRKOJMË :
-të veprohët drejt sepse jemi të bindur në pafajsinë e tyre,
-të ndërpritet arrestimi,maltretimi dhe burgosja e shqiptarëve me skenare të politikës serbe të mirëinskenuara,
-të lirohen nga burgjet serbe të gjithë të burgosurit dhe të dënuarit e pafajshëm,
 -të ndërpriten arrestimet,burgosjet dhe maltretimet e çlirimtarëve  dhe njerëzve të pafajshëm shqiptarë,
-të lirohen nga burgjet të gjithë të dënuarit e pafajshëm,
Në fund përshendeti Ismet haradinaj në emer të familjës Haradinaj, Halit Elshani n’emer të bashkëatdhetareve.më këtë rast ju dorzue organeve një peticion në emer të Milaim Ziberi,Halit Elshani dhe Riza Budakova.

 PER  KËSHILLI ORGANIZATIV TË MËRGATËS SHQIPTARE NË
BELGJIKË,
Halit Elshani
Bruksel,17 gusht 2011

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)