Pikëtakim ‘Rruga e Arbërit” numër 2011-të


Nga Drite Ademi

 Basel CH,Zvicër 


image 
Zbardhur erdhi mëngjesi sot,
Rrezet e Diellit pëshpërisin
                         Udhëtimin...
                                           ...matanë bregut...
Portat hapur
                 Kali i Bardhë pret urdhërin e Zotit
                                                Uratën prej Qiellit...
Pikëtakim:
             “Rruga e Arbërit” numër 2011
Dasma:
          Tek “Kulla e Gjergjit
Do të bëhet kanjushe,
Më the...
              Mos harro
... dhe dymijë e dymbëdhjetë pranverat aty do të celin!

Lumenjtë
            ...tok me ne vallen
... do të hedhin
Deri në Jon!
Kënga e malli
Atë ditë do të jehojnë
Deri në Prizren e Janinë...
                       ... e një kupë të Qiellit
Unë Teutë me lule dafine
Cep më cep oborrin shtruar...
Kurorë imazh Ilirie...
... e ti Yllo...
Xhamadan amanetin e Dymijë e Dymbëdhjetë brezave!
Në sy të Shqipes
.... Pikëtakim “Rruga e Arbërit” numër 2011-të!

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)