Jelko Kaçin: Po u nda Kosova , të ndahet edhe Serbia .!    Jelko Kaçin                                        Jelko Kaçin


BRUKSEL : “Nëse flasim për ndarjen e Kosovës, atëherë mund të flasim edhe për ndarjen e Bosnjës dhe Hercegovinës dhe, në fund të fundit, edhe për ndarjen e Serbisë.


Raportuesi për Serbin në Parlamentin Evropian Jelko Kaçin deklaroi sot se asnjë nga luftërat e viteve 90-të, në Ballkan nuk ka sjellë asnjë ndryshim në kufijtë shtetëror. Me këtë deklaratë ai ka pretenduar që e njëjta gjë të ndodhë edhe me Kosovën.
“Nëse flasim për ndarjen e Kosovës, atëherë mund të flasim edhe për ndarjen e Bosnjës dhe Hercegovinës dhe, në fund të fundit, edhe për ndarjen e Serbisë. Mendoj se askush nuk është i interesuar që të ndodhë një efekt i tillë domino, që sërish do të destabilizonte Ballkanin Perëndimor”, u shpreh eurodeputeti slloven.
Kaçin deklaroi se priten lajme pozitive nga Ballkani Perëndimor, që do të mundësojnë, që jo vetëm Serbia të fitojë statusin e shtetit kandidat për anëtarësim, por ndryshe nga Maqedonia, e cila ka 6 vite që pretë, të fitojë edhe datën për nisjen e negociatave me BE-në

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)