Sport:Mini-fundet të dobishme për imazhinFederata Ndërkombëtare e Badmintonit aplikoi një rregull të ri për sportistet - fundet e shkurtra si formë të detyrueshme veshjeje. Kjo masë, sipas mendimit të zyrtarëve të Federatës, do të përmirësojë imazhin e vetë sportit dhe do t’ia shtojë në mënyrë të ndjeshme popullaritetin atij. Ky nuk është aspak rekomandim, por rregull për zbatim: pa fund nuk lejohet hyrja në kort. Sigurisht, rregulli në fjalë nuk përhapet mbi sportistet nga vendet myslimane - ato luajnë me veshje që u mbulon atyre plotësisht këmbët, duart dhe kokën. Badmintonistet e tjera tani luajnë me pantallona të shkurtra me gjatësi deri mbi gju, disa bile me të shkurtra fare, por më shpesh veshja e tyre është e formës fund-pantallon. Kundërshtarët e kësaj risie thonë se mund të gjenden metoda të tjera më efikase për tërheqjen e vemendjes ndaj këtij lloj sporti. Federata daneze e Badmintonit premtoi bile të bëjë gjithçka të mundur me qëllim që ky projekt të mos aprovohet. Dhe e gjithë kjo pavarësisht nga fakti se shumica e badmintonisteve daneze tashmë që prej kohësh dalin në kort me funde. Por një gjë është dëshira, dhe krejtësisht gjë tjetër ultimatumi. Debatet në lidhje me gjatësinë e fundit sportiv po zhvillohen që prej më tepër se 100 vjetësh dhe për këtë kohë ai u shkurtua deri në 1 metër. Në fillim të viteve 20 të shekullit XX damat që merreshin me ecje sportive dhe tenis duhej të mbanin funde të gjata deri tek nyja e këmbës. Në vitin 1919 tenistja franceze Suzanne Lenglen shokoi me të vërtetë publikun në Turneun e Wimbledon-it me fustanin e vet të shkurtër të bardhë e me mëngë të shkurtra - më parë damat luanin të mbërthyera me korse dhe fustane deri në fund të këmbëve. Stili i modës së re u përqafua shumë shpejt nga lojtaret e tenisit në mbarë botën. Por nuk duhet lënë kurrsesi në harresë ai fakt, se sporti është bërë që prej kohësh jo, thjesht, rivalitet mbi bazë të devizës “më shpejt, më lart, më fort”, por edhe botë e parave të mëdha që fitohen nga reklamat. Ndërsa për ata që merren me promovimin e reklamave veshja e bardhë, e ngjitur pas trupit dhe maksimalisht e hapur përbën 3 komponentët e suksesit. Le të kujtojmë në këtë rast sloganin e reklamës së famshme me tenisten e njohur ruse Anna Kurnikova: “Në kort duhet të kërcejnë vetëm topat” (“Only the ball should bounce”).

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)