Shqiptarë me krenarin më të madhe shënojmë 28 Nëntorin, ditën e Flamurit

image
Me rastin e festave të Nëntorit, në Komunën e Sarajit, të pranishëm ishin poetët nga Shqipëria, Kosova, Maqedoni dhe Presheva, të cilët u pranuan në takim edhe nga kryetari I Komunës Bekim Murati.
Poetët në fjalimet e tyre rikujtuan periudhat historike të shqiptarëve, duke filluar nga Nëntori i vitit 1912 e deri më sot. Gjithashtu ata recituan edhe poezi rreth festave të Nëntorit. 
Kryetari I Komunës Bekim Murati, me këtë rast theksoi se Komuna e Sarajit në kontinuitet ka mbështetur shkrimtarët shqiptarë, duke ndihmuar botimet e tyre. 
“Ne, si shqiptarë me krenarin më të madhe shënojmë 28 Nëntorin, ditën e Flamurit, ditë kjo që vendosi fatin e popullit shqiptarë. Kësaj feste të shenjtë i bashkangjitemi edhe ne, shqiptarët e Maqedonisë, pasi që në përdorim zyrtarë kemi flamurin kombëtarë. Komuna e Sarajit si çdo herë ka qenë e hapur dhe ka mbështetur aktivitetet kulturore. Ne, në kontinuitet dhe në bazë të mundësive tona përkrahim materialisht botimin e librave, me poezi, prozë apo libra me përmbajtje historike si dhe që kanë qëllim afirmimin e vlerave tona kombëtare. Njëherësh shfrytëzoj këtë rast që gjithë shqiptarëve kudo që janë t’ju uroj 28 nëntorin”, tha kryetari Murati.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)