Shqiptarët , demokratizimi i "Iliricum"-it dhe i Europës

I dashur Flori,


Nuk me pelqen te futem ne debat me shkrime terse. Megjithate duke menduar se Vizita e Rames ne Beograd behet ne nje epoke te re, kur B-Europiane ka marre persiper terheqjen e  ketij bishti te Europes te quajtur Ballkan (me pare Ilirikum)ne gjirin e vete, duke e demokratizuar rrenjesisht dhe totalisht. 

Ndersa rolin e vertete te demokratizimit te Ballkanit ne menyre paqesore do ta luajne shqiptaret dhe, ne rradhe te pare kryepushtetaret e orientuar nga Europa. 

Askush te mos shpresoje se Demokratizimi i Ballkanit dhe clirimi i trojeve shqiptare mund te behet me bombardime te Aleances Euro-Atllantike, sic u be ne rastin e vecante te demokratizimit te Serbise Milosheviciane.

 Fale Aleances Euro-Atlantike u shemben dy perbindsha lufte-berës ne Evrope (te dale ppase Luftes Se Pare Boteroresi Social Nacionaliste dhe si Bolsheviko-socialist-komunist)dhe u rindertua Europa e pare pa shtete kufitare armiqsore, Paqsore, demokratik, e levizjes se lire,e investimeve dhe ekonomise progresive pa luftera per dominim rajonesh dhe tregjesh. 

Kjo aleance fitimtare demokratizoi ish Jugosllavine dhe ithtaren e Jugosllavise Serbine, duke krijuar kushte per nje shtet shqiptar te Ri me emrin Kosove.

 Kjo Aleance po prine demokratizimin e Ballkanit dhe bashke me demokratizimin e Ballkanit do te demokratizohen edhe fqinjet tane grabiqar dhe suguriisht ne ball te ketij demokratizimi do te jene dy shtetet shqiptare dhe trojet shqiptare nen shtetet fqinje. 

Shqiptaret per-rreth kufijve te Kosoves dhe Shqiperise,do te jene brenda nje suoershteti Evropes se Bashkuar dhe per kete Super-shtet demokratizimi i etnive do te lulezoje,  duke patur dhe ushtruar gjuhen kombetare ne nivelt arsimore-kulturore dhe shteterore, krahas gjuhes nderetnike benada Evropes se Re. 

Nuk kemi c'bejme, e keqia e paptranueshme  nga masa e gjere e Shqiptareve dhe drejtimi mbare-popullor dhe Shteteror drejt Europes, nuk mund te perdor dhune pre shfaqjet e saj ne kuadrin e lirive,, perderisaa udha jone per ne Europe e ndalon dhunen edhe kunder  shfaqjes e te keqes qe shfrytezon hapesirat e lirive demokratike

Me respekt

Prof.Dr.Vedat Shehu. Vedat Shehu ved_shehu@yahoo.com 

 24 November 2014, 5:47, 

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)