AVOKATI AZEM VLLASI: GJORGJE IVANOVI T’I KËQYR PUNËT E VETA

Letrës së presidentit të Maqedonisë, GjorgJe Ivanov, dërguar liderëve botërorë, përmes së cilës fajëson Kosovën për mos reagim ndaj përleshjes së armatosur në Kumanovë, ka bërë të reagojnë lider politikë dhe analistë të ndryshëm.

Me anë të letrës së dërguar, Ivanov, dëshiron që fajin kryesor për konfliktin e 9 majit në Kumanovë, t’ia vë Kosovës dhe disa politikanëve shqiptarë këtu.

Ish politikani dhe analisti i zhvillimeve politike, Azem Vllasi, ka thënë se liderët kryesorë të Maqedonisë po mundohen që kundërshtimet e tyre ti vejnë në Kosovë dhe tek shqiptarët në përgjithësi.
Sipas tij Ivanovi dhe qeveria e tij është më mirë të shikojnë punët e tyre se sa të merren me Kosovën dhe shqiptarët.
Vllasi thotë se shqiptarët në Maqedoni janë duke u mashtruar në vazhdimësi të cilët janë duke kërkuar të drejtat e tyre në çfarëdo forme.
” Presidenti i Maqedonisë Gjorge Ivanov, dhe Kryeministyri Gruevski, po lëshojnë kundërshtimet e veta duke fajësuar Kosovën dhe shqiptarët kudo. Nuk mund ti akuzojnë vendet tjera, nuk kanë drejt të akuzojnë të tjerët, ti shikojnë punët e veta.
Ata nuk duanë të shohin se nuk është problemi në Kosovë dhe te njerëzit e Kosovës që kanë mbet më ideale kombëtare. Problemi është tek politikat e tyre jo të mira. Shqiptarët në Maqedoni janë duke u mashtruar në vazhdimësi, ata janë duke luftuar për të drejtat e tyre shumë”, ka thënë Vllasi.
Sipas Vllasit, shpresa e vetme e shqiptarëve është marrëveshja e Ohrit, të cilat do të duhej të respektoheshin. Ai thotë se Kosova dhe Shqipëria gjithmonë kanë jap përkrahje kësaj marrëveshje, andaj edhe duhet respektuar.
Ndër të tjera Vllasi thotë se partitë politike shqiptare në Maqedoni, janë për të përfituar një pjesë të mirë të “kulaçit” në koalicion. Vllasi gjithashtu ka thënë se opozita po organizon protesta kundër kësaj qeverie dhe se mund të ketë trazira.
” Formacionet politike shqiptare në Maqedoni janë vetëm për të ecë në koalicion, për të përfituar pjesën e mirë të kulaçit, por jo për interesat e shqiptarëve atje. Mund të ketë trazira, po organizohen protesta. Për deri sa të mos gjejnë një formulë të përbashkët gjithmonë do të ketë probleme”, ka thënë Vllasi.
Rikujtojmë se ngjarjet e fundit në Maqedoni kanë sjellë një mori zhvillimesh, duke pasur edhe të vrarë e të plagosur në këtë zonë. Deri më tani është raportuar për 22 të vdekur.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)