KOMANDANTI ËSHTË I GJALLË

MPB: Nuk janë 14 por 10 të vrarë nga grupi i armatosur, Mirsad Ndrecaj dhe Beg Rizaj në mesin e të vrarëve

Re të zeza mbuluan Kumanovën
Shumë çetnikë e nxinë lëndinën
Trimoshat e Dugagjinit dredhin mustaqet
Dhe në çark i puthin martinën.
Në nishan të pushkës së gjatë
Pak më tutje Beg Rizaj
I betuar n`shqiponjë t`flamurit
Për të gjallë s`lëvizë nga pragu.
Nga frenxhia bërtet Mirsad Ndrecaj
Si kreshnikët në ditë të veta
Heu çetnikë ju farë e fëlliqur
Jo s`ka vdekur Mirsad Ndrecajt
Krisën pushkët përnjëherë
Si rrufetë që bijnë nga qielli
Gjoksin Begu i vë gjyles
N`ato çaste u ndal dielli.
Si dragoi zjarr qet nga goja
Luftë e këngë Mirsadi i nisë
Sikur kosa që rrëzon barin
Rrëzon maqedoncat ballëqëndisë.
Komandanti është i gjallë
Legjendë u bë ky emër
Gjithë shqiptarët kudo janë
Komandantin e kanë në zemër.

Flori Bruqi

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)