Të arrestuarit në Kumanovë nuk gjykohen me Ligjin Kundër Luftërave të Huaja

Megjithëse Kuvendi i Kosovës në muajin mars ka miratuar ligjin me të cilin sanksionohet pjesëmarrja e qytetarëve të Kosovës në konflikte të armatosura jashtë vendit, 18 kosovarët, të cilët janë arrestuar gjatë incidentit në Kumanovë, nuk do të gjykohen në Kosovë me këtë ligj.

Të arrestuarit në Kumanovë nuk gjykohen me Ligjin Kundër Luftërave të Huaja
Kështu ka vlerësuar avokati Tomë Gashi, pasi, sipas tij, rasti i Kumanovës është një incident, prandaj ligji nuk mund të aplikohet për këtë rast.
“Është e vërtetë se më 12 mars të këtij viti është nxjerrë Ligji për Ndalimin e Bashkimit në Konflikte të Armatosura Jashtë Territorit të Vendit nga Kuvendi i Kosovës dhe është e vërtetë se aty ka pasur luftime në një periudhë të shkurtër kohore, saqë kjo është një incident i shkaktuar nga forcat policore maqedonase. Për t’i vrarë apo arrestuar ata thuhet se kanë qenë duke u përgatitur që të sulmojnë, ndoshta, stacionet policore në shenjë hakmarrjeje për vrasjen e Harun Aliut, më 12 maj të vitit 2010. Kjo çka ka ndodhur në Kumanovë mund të ketë edhe skenarë tjerë për të cilat ne nuk dimë, por koha do t’i tregojë. Po, meqenëse kemi të bëjmë me incident, ligji në fjalë nuk mund të aplikohet në këtë rast, edhe pse më së miri për këtë mund të deklarohen në Prokurorinë e Shtetit të Kosovës”

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)