Nga Fritz RADOVANI: “RINGJALLJE” APO RIPERSËRITJE.!?Imazh
Në 70 vjetorin e përmbytjes së Shqipnisë...

Dy fjalë që në “politikë”, përdoren shpeshë me “një” kuptim...kur e lypë nevoja!

Kam lexue disa artikuj plot “optimizem” për vizitën e kryeministrit shqiptar Edi Rama në Beograd... Shpesh ngjet, që ndër disa rrethana të veçanta asht perdorë edhe një shprehje nga Bibla: “Je ba si Shën Toma!”... Për Shqiptarë asht thanja ma e drejta!

Eksperienca e ngjarjeve në këta 100 vjetë, shpeshë, ka shkue tue “ringjallë” ose ma mirë me thanë tue “ripersëritë” të maparshmën... sado e idhtë t’ ishte ajo!
Imazh
                                          Lufta Civile në Shqipni gjatë viteve 1943-1944

Deri tashti, nuk dij se ka ndryshue gja në politikat e qeverisjes 100 vjeçare, flas për faktet dhe dokumentat historike që vertetojnë vazhdueshmëninë pasuese të tyne.

Janë të njohuna ndonse, me vonesë dokumentat e nënshkrueme që në vitin 1914 me Serbi, Malin e Zi... Jugosllavi, Rusi, Greqi, Itali, “Konferenca Islamike”...

 Po, mos të harrojmë, se njohja e tyne asht kenë gati kur janë dukë se u shfuqizuene, tue fillue nga Esad Pasha, Ahmet Zogu, dhe tashti mujtëm me njohtë dokumentat e vitit 1941, kur edhe Enver Hoxha si paraardhësit e vet, “shiti Trojet Shqiptare”...

Kur janë nënshkrue këta dokumenta, u publikuene ata?! Ne Bristolin e kemi pa vetem si ndertesë!!
– Asnjë! Kush i tregoi? – Vetëm Historia!

Cila qeveri pasuese hodhi poshtë dokumentat e nënshkrueme perpara? – Asnjena!

Nga të gjitha pazarlleqet e bame prej qeveritarëve tanë, asht vertetue ndonjë nga këta, që asht ba pa dokumenta dhe nenshkrime me firma të kryeministrave? – Asnjë!

Po, takimi i fundit i kryeministrit Rama, a ka pasë DEKLARATA bashkpunimi, mirkuptimi, ose të ndonjë ANULUMI të dokumentave të maparshëm, të trashiguem nga Enver Hoxha?

Imazh

Enver Hoxha me vllezërit kanibalë sllavë - 8 NANDOR 1941

As këte, askush nuk di me e tregue.

Po, me logjikë të shndoshtë, a duhet të na shkojë mendja tek ndonje “dokument” që nënshkruhet në Beograd, flas për takimin e fundit, ku mund të “rifreskohet” edhe ndonjë nga dokumentat e para 72 ase 73 vjetëve perpara?! – Ndoshta! Edhe mundet!!

Të vërteten e tregojnë VETEM nënshkrimet e deklaratave të qeveritarëve.Se çka asht nenshkrue sivjet në Beograd a e di kush?! – Jo, askush!

A ka takim zyrtar pa nënshkrime deklaratash nga të dy palët?! – Jo...Jo...Jo...

Kryeministri Rama ka deklarue se do të “ringjalli”... ose do të “ripersëris”... ose do të “rilindi”... dhe pa kalue java që u “rikthye” në Tiranë, shihet i knaqun me foton e Enver Hoxhës, në sfondin festiv të 17 nandorit 2014...

Imazh
Pikrisht, 70 vjetorit të fillimit të qeverisjes sllavokomuniste të Tito – Enver – Stalinit...

A e do Serbia këte?! – Besoj, se po!

***
Bisedat e qeveritarëve në ekrane TV, janë si kangët e dasmave...

“Sa e bukur na ka dalë nusja!”

Edhe kur.., nuk ka dreq që e sheh me sy...

Melbourne,22 Nandor 2014.

''Skllavëria jonë vjen nga fakti se i nënshtrohemi sundimit të gënjeshtrës, se nuk ia çjerrim maskën e nuk protestojmë kundër saj çdo ditë”:Martiri Polak, Frati Jerzy Popiełuszko. E pregatiti në shqipë prej polonishtes Bep Martin Pjetri

"Të vdekun kanë lindë ata, që Sot Heshtin!"Fritz Radovani

Ubi spiritus Domini ibi libertasKu ashtë shpirti i Zotit, aty ashtë liria.

At Gjergj Fishta“Ai që e di dhe thotë një gënjeshtër asht nji kriminel”Bertold Brehtin.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)