Vepra e plote e At Gjergj Fishtes

Nga Frano Kulli

At Gjergj Fishta kishte 144 vjetorin e lindjes (23 tetor 1871)


Kjo eshte vepra e plote e Fishtes, gjithe ajo qe ai ka lene te botuar ne rreth 45 vjet te krijimtarise se vet,

Poezia Lirike (“Mrizi i Zanave”, “Vallja e Parrizit” etj., si dhe poezi te perkthyera prej tij nga letersia bashkekohore europiane-vellimi 1,2,3),

Epika (Lahuta dhe poema e pa mbaruar “Mojs Golemi”-vellimi 4),Dramatika (“Juda Makabé”, “Jerina ase Mbretnesha e luleve dhe gjithe melodramat e tjera-vellimi 5 dhe 6),Satira (Anzat e Parnasit dhe Gomari i Babatasit dhe Visku i Babatasit…-vellimi 7 dhe 8) dhe e gjithe publicistika (artikujt dhe esete e botuara ne “Hylli i Drites”, “Posta e Shqypnise“, te cilat i pati themeluar vete, si dhe artikuj e shkrime te tjera botuar ne revista e periodike te tjere-vellimi 9 dhe 10.

Botimi eshte i “Entit botues “Gjergj Fishta”.Eshte pergatitur dhe paisur me shenime spjeguese gjuhesore nga redaksia e perbere nga:Prof.Tonin Cobani, prof.Tefe Topalli, Dr. Ndue Zef Toma, Prof.Stefan Capaliku dhe prof. Hamit Borici.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)