Ngushtimi i vaginës: Sa i vërtetë është ky mit?

ngushtEkziston një besim se, nëse kalon njëfarë kohe pa kryer marrëdhënie, ajo ngushtohet. Por, ekspertët tregojnë si qëndron e vërteta.Ka disa të vërteta universale që të gjithë i dinë dhe që i rezistojnë kohës, përshembull, që djathi shkon shumë me domatet. Apo se piastra t’i djeg flokët. Por kjo legjendë urbane që ka të bëjë me vaginën nuk është aspak e vërtetë.
Jennifer Wider, specialist e shëndetit të femrave ka thënë se kjo teori është krejtësisht e gabuar. Vagina e femrës ndryshon vetëm dy herë. E para është pas lindjes së fëmijës .
‘Studimet kanë treguar se muskujve vaginalë mund t’u duhet deri në 6 muaj për t’u kthyer në formën dhe përmasën e mëparshme’, thotë Wider, ‘E megjithatë, kthehen’.
‘Rasti i dytë është ndryshimi që vagina pëson me kalimin e moshës.
Me kalimin e viteve, niveli i hormoneve tek femrat bie, çka ndikon që muret vaginalë të hollohen dhe të humbasin elasticitetin, ndaj edhe muskujt bëhen më të flashkët’, thotë Wider, shkruan Anabel. ‘E mira është se ka disa ushtrime për muskujt vaginalë, pavarësisht moshës’.
E si përfundim, nëse gjatë marrëdhënieve ndjeni se vagina juaj është e ngushtë, nuk ka të bëjë me shpeshtësinë e seksit, apo me faktin se mund të keni ca kohë pa qenë me dikë.
“Kjo ndodh për shkak se ju duhet më shumë kohë për të ardhur në qejf, ndaj duhet t’i kërkoni partnerit që t’i kushtoni pak më shumë kohë lojërave paraprake”.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)