A e dini se përtypja e camcakëzit pas operacionit ndihmon të shëroheni më shpejt?Doktoret jane shprehur pas nje kerkimi, se camcakezi ndihmon pacientet qe te sherohen me shpejt nga nje operacion ne aparatin tretes.

Njerezit te cilet kane pasur nderhyrje kirurgjikale ne aparatin tretes, mund te shkojne ne shtepi pas dy ditesh, nese ata perdorin embelsine e camcakezit.

Nese pacienti pertyp camcakez per 30 minuta ne mengjes, dreke dhe darke, pertypja e camcakezit cliron hormonet gastrite. Ne kete menyre aparati tretes do ti stimuloje pacientit qe te sherohet dhe te filloje procesin e ngrenies normalisht.

Infermierja Harriet Wright ka studiuar per 6 muaj 67 paciente ne Dorset Country Hospital ne Dorchester thuhet ne "The Sun".

"Pacientet te cilet marrin nje kujdes normal shkojne ne shtepi pas 4- ditesh pas nderhyrjes kirurgjikale. Por ata qe pertypin camcakez shkojne ne shtepi 1 apo nje dit e gjysme me shpejt. Camcakezi i ben me mire pacientet dhe shkojne me shpejt ne shtepine e tyre", thote ajo.

"Ne u rekomandojme tani atyre qe pas nderhyrjes kirurgjikale ne aparatin tretes te perdorin camcakez per tu sheruar me shpejt. Fatmiresisht, kjo do te behet praktik tani", shton Wright

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)