Shpëtim për duhanpirësit- cigarja elektrikeDuket si cigare, ka shijen e cigares, thithet në të njëjtën mënyrë, mirëpo nuk është cigare. Nuk përmban duhan, ndërsa liron vetëm avull. Fjala është për më të renë e kompanisë japoneze, Gamucci, cigaren elektrike.

Kjo cigare, duhanpirësve u mundëson thithjen e avullit, i cili është identik me tymin dhe jep të njëjtin stimulin të cilin e ofron cigarja, mirëpo pa konsumuar përbërësit e dëmshëm.

Me qëllim që t’i ngjajë sa më shumë, cigares së vërtetë, cigarja elektrike ka majën e kuqe, e cila pas ndezjes digjet dhe “aktron” djegien e vërtetë të cigares.

Kjo cigare e pazakontë ka dhomëzën në të cilët nikotina e lëngshme avullohet në formë të tymit të duhanit.

Kur duhanpirësi e thith, një bateri e vogël e lëviz lëngun i cili pastaj ndryshon gjendjen agregate dhe shndërrohet në tym.

Drejtuesit e kompanisë prodhuese të kësaj cigare pohojnë se cigarja e elektrike nuk e dëmton shëndetin pasi përmban vetëm nikotinë, ndërsa ata shpresojnë se kjo cigare do të mund të pihet në restorante dhe kafene, pavarësisht ndalimit të pirjes së duhanit nëpër vende publike.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)