Kortezh femrash me gjoks jashte per “Topless Day”

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Topless, një korte i përbërë nga dhjetra gra me gjoks jashtë ka sfiluar në rrugët e New Yorkut, Washingtonit dhe disa shteteve të tjerë amerikanë. Ndonëse ka pasur edhe femra që e kanë marrë iniciativën në mënyrë të veçuar. Kjo ditë ka përkuar edhe me “Women's Equality Day”, që në SHBA kujton ligjin që i dha femrave të drejtën e votës. “Topless Day” ka edhe synimin për të eliminuar aspektin seksual të gjoksit femëror dhe për të respektuar të drejtat e grave, gjithmonë duke u mbështetur në Kushtetutë”. Mirëpo, për ligjin amerikan, shfaqja e gjoksit në publik mund të kushtojë edhe 48 orë heqje lirie.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)