Pesë mënyra për të qenë më produktivë në zyrë

Edhe nëse nuk punon për një kompani që ofron tavolina, apo letra murale, ju mund ta bëni ditën më të larmishme me disa sekrete dizajni. Produktiviteti mund të zbresë edhe në zyrën tënde.
“Zyrat e mrekullueshme nga ato të zakonta i diferencon masa në të cilën plotësohen nevojat bazike emocionale të punonjësve,” thotë psikologu Dr.Ron Friedman, autor i librit “Vendi më i mirë për të punuar: Arti dhe Shkenca e krijimit të një vendi pune të pazakontë”.
Këtu janë pesë ndryshime të vogla që do bënin punë.
Rregullo temperaturën
Në qoftë se zyra është shumë e ngrohtë ose shumë e freskët, do ndikojë te përqendrimi, sidomos pasdite. Mes orës 13.00 dhe 16.00, temperatura e trupit bie natyralisht pak, për shkak të ritimit të brendshëm, që do të thotë që një zyrë e ftohtë do duket edhe më e ftohtë, duke ndikuar performancën. Një studim në Universitetin e Cornell-it ka zbuluar që gabimet në shtypshkrim binin kur termostati ishte i vendosur në 21 gradë Celcius ose më sipër.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)