Prof.DrMuhamet Muhamet Kelmendi : “Zona Expres” e Berat Buzhales ne sherbim te djallit


Nepermjet gazetes “Express” dhe “Zones Expres” ka kohe qe Berat Buzhala me lakeit e vete qe ka filluar nje fushate te eger dhe shume skandaloze kunder UCK-se ne teresi.

 Ne portalet e ketyre mjeteve informative nuk informohet kurre opinioni mbi dhunen gjenodiciale te shtetit serb daj popullit shqiptar ne Kosove.

Per kete grup te pandergjegjshem dhe shume te demshem per ceshtjen nuk ka rendesi dhuna serbomadhe, kundruall dhunes gjoja ndaj popullesise civile dhe asaj serbe, te cilen gjoja e kane kryere ish ushtaraket e UCK-se. UCK ka qene dhe ka vepruar kryesisht si organizate clirimtare. Kurre nuk ka kryer dhune ndaj popullesise civile.

I tere aktivitei I UCK -se ka qene i drejtuar kunder forcave te okupatorit. Kurre buzhalet e shumte nuk dhane as ndonje kontribut qifte efhevsimbolik per clirimin e Kosoves.

Po pse heshten faktet:

1. Mbutja dhe masakrimet e 15 mije shqiptareve ne vitet 1998/99; 

2. Shkaterrimi i 150 mije objekteve social-kulturore dhe te shtepive te shqiptareve;

 3. Demet morale dhe vuajtjet shpirterore; 4. Debimet me dhune dhe me terror nga Kosova te 1 milion shqiptareve; 

5. Ku mbeten edhe 1667 mbetje mortore te shqiptareve qe gjinden ne varret masive ne Serbi; 

6.Sa gjenocidial serbe u kapen dhe u denuan per gjenocidin ne Kosove; 

7. Dhunimet e mbi 20 mije nenave e motrave tona nga okupatori gjenodicial serb; 

8. Pse nuk kapen ish-sherbetoret e regjimit , titistet dhe rankovicistet, apo ata te Milloshevicit, qe bene kerdine gjenodiciale ndaj kombit shqiptar gjate sundimit serbojugosllav etj. 

Per buzhalet keto nuk jane fakte te krimit dhe te kriminalitetit, te dhunes dhe te gjenocidit serbomadh. Madje, kurre keta nuk dhane te dhena per dhunimet,vrasjet, masakrimet etj., si plage me e rende ndaj kombit shqiptar.

Keto nuk jane fakte. Buzhalet e kane marre detyren e luftes kunder UCK. Dhe kjo pune po kryhet duke i kapur disa individe gjoja se kane kryer krim ndaj popullsise serbe. Ne emer te gjendjes aktuale, si te luftes kunder krimit e korrupcionit, te nepotizmit dhe te interesave te ndryshme, po luftohet UCK ne formem e ashper. Kjo nuk eshte e drejte.

Nuk ka njeri qe muk eshte kunder dukurive kriminale dhe antiligjore te kryera pas luftes. Kendej une vetem i perkrahi masat penale per keto. Por kurr luften kunder UCK-se. Pse pra kjo lufte? Ka disa qellime:

1. Heqjen dhe shkaterrimin e vyrtyteve clirimtare te UCK-se;

 2. Krijimin e gjendjes per te bere ballansim midis UCK-se dhe pushtuesit serbomadh qe ka bere gjenocide; 

3. Krjimin e terrenit per Gjykaten Speciale;

 4. Rehabilitimin e ish sherbetoreve te regjimit serbomadh dhe 

5. Krjimin e gjendjes se manevrimit me Kosoven per interesa te huaja. Mbi keto baza qellimore dhe vetem ketu duhet kerkuar dhe e gjejme qellimin e propagandes se pandergjegjeshme te buzhalave kunder UCK-se. Po UCK-ne nuk mund te luftojne. 

 Eshte mu clirimi i vendit qe flete per karakterin clirimtar. Kjo ka qene dhe keshtu mbetet edhe tash. UCK eshte ideali me i larte i kombit shqiptar ne shek. XX.

MK


http://www.balkanweb.com/site/muhamet-kelmendi-gjykata-speciale-ne-kosove-veprim-i-padrejte-uck-nuk-ishte-organizate-kriminale/


Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)