Cila ishte lidhja e Ramë Marajt të SIA-s me Kadri Veselin e SHIK-ut?


http://www.botasot.info/img/rm-kv-bs01e.jpg
Ramë Maraj i SIA-s me Kadri Veselin e SHIK-ut?


Vrasjet


Ky proces do të hapte edhe kaptinën e vrasjeve enigmatike të cilësuara si politike dhe do të çonte në zbardhjen e aktorëve dhe të motiveve për të cilat janë vrarë shumë personalitete të shquara të jetës politike dhe shoqërore të Kosovës.


Aktiv


Gjasat që të kemi hapje të dosjeve për këto struktura janë të vogla sidomos tani kur në të gjitha institucionet kryesore të Kosovës janë akomoduar ish-pjesëtarët e SHIK-ut, shërbim ky që në raportet të shërbimeve inteligjente ndërkombëtare është aktiv.


Në këto raporte deri më tani nuk përmendet as edhe një zyrtar i LDK-së të jetë i përfshirë në këtë strukturë.


Nisja e një procesi hetimor për këto shërbime e struktura paralele në Kosovë, tash për tash duket një mision i pamundur.

Pse duhet të zbardhet misteri i quajtur SHIK, por edhe dosjet e organizata të këtij lloji si G2, AKSH, Sigurimi i Atdheut (SIA) "Shqiponjat e zeza" , shërbime këto të afërta me disa nga partitë politike në Kosovë.


Shërbimet informative apo siç po quhet tani “strukturat paralele” të sigurisë të partive politike, prapë kanë ngjallur një debat të nxehtë në opinionin, debat ky që marrë parasysh gjendjen në të cilën ndodhet Kosova dhe sfidat të cilat gjenden para sajë, do të rezultojë të jetë vetëm një debat shterpë pa ndonjë rezultat dhe se do t’ju shërbejë vetëm partive politike për ta demonizuar njera-tjetrën në opinionin publik.


Pacolli Marajt: Cili je ti?

Zëvendëskryeministri i parë, Behgjet Pacolli nëpërmjet një komunikate për shtyp, ka thënë se nuk e njeh Ramë Marajn dhe as që dëshiron ta njoh, por emrin e tij, deri më tani vetëm e ka dëgjuar.
“Ky person, asnjëherë nuk i ka interesuar zotit Pacolli, dhe nuk i intereson as sot”, thuhet në komunikatë.
“Gazetën “Lajm”, për të cilën ky person flet në deklarimet e tij, nuk e ka udhëhequr asnjëherë zoti Behgjet Pacolli, dhe asnjëherë nuk ka qenë i përfshirë në politikat redaktuese të kësaj gazete. Për këtë mund të dëshmojnë stafi i gazetarëve dhe kryeredaktorëve që kanë qenë të angazhuar në atë medium”, shkruan pos tjerash në këtë komunikatë.
Në komunikatë po ashtu theksohet se sa i përket pasurisë së Pacollit, kushdo që është i interesuar, është i lirë të hulumtojë. “Ajo është transparente në bilancet e shteteve që ka operuar”.
“Çfarëdo letre, që ky zotëri, pretendon se posedon, le ta publikojë menjëherë, sepse zoti Behgjet Pacolli nuk i përket asaj kategorie të personave, të cilët ky zotëri pretendon se mund t`i shantazhojë dhe terrorizojë”, thuhet në komunikatë.
Sipas zyrës së zëvendëskryeministrit të Kosovës, nëse ky person, publikon gjëra të pavërteta dhe tenton ta manipulojë opinionin publik, “do të përballet me të gjitha pasojat ligjore”.

Dhe kjo për faktin se Kosova është dëshmuar se nuk ka kapacitet institucionale të hetuesisë dhe të prokurorisë për të hetuar në mënyrë të pavarur dhe e pandikuar nga politika nëntokën e partive politike , e cila është një botë në vete, apo një xhungël e pashkelur, më se e rrezikshme për këdo që tenton për të eksploruar në të , pasi kjo nëntokë përbehet apo “popullohet” nga speciet më të ndryshme kriminale. Kësaj radhe sebep i këtij debate është bërë raporti i progresit i Komisionit Evropian për Kosovën, i publikuar ditë më parë, ku në një pasus të shkurtër të tij thuhet se partitë politikë kryesore në Kosovë vazhdojnë të operojnë me rrjetet e tyre të sigurisë.
Po t’ju referohesh raporteve të shumë shërbimeve të zbulimeve nga shtete të ndryshme të huaja, mike dhe mbështetëse të shtetësisë së Kosovës, mbi veprimtarinë e SHIK-ut, por edhe të proceseve gjyqësore aktuale si "BLLACA" dhe tashmë ai që do të nisë “Limaj dhe të tjerët”dhe në dëshmitë që solli shtypi ditor për ditarët dhe letrat e dëshmitarit Agim Zogaj, i njohur si “Dëshmitari X”, i cili ditë më parë u vetëvra në rrethana akoma të pasqaruara në Gjermani, hapja e kësaj dosjeje të këtij misteri të quajtur SHIK, por edhe dosjet dhe hetimi për organizatat e tjera të këtij lloji si G2,AKSH, Sigurimi i Atdheut i njohur me akronimin SIA, "Shqiponjat e zeza" , të afërta me disa nga partitë politike më të fuqishme në Kosovë, do të shënojë, fillimin e procesit të ballafaqimit të Kosovës me vetveten.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)