Banka Botërore gjatë këtij viti Ukrainës do t'i ndajë tre miliardë dollarë

Banka Botërore kumtoi se ka për qëllim gjatë këtij viti t'i ndihmojë Ukrainës me tre miliardë dollarë, që do të miratohen për projekte zhvillimore, transmeton DPA.

bb.jpg240

Në kumtesën e kryetarit të Bankës Botërore, Xhim Jon Kim, theksohet se banka ka marrë lutje për ndihmë nga Qeveria e përkohshme ukrainase dhe "se është e gatshme të vazhdojë t'i ndihmojë popullit ukrainas në zbatimin e reformave të domosdoshme në sektorin ekonomik".
Prioritete do të jenë stabiliteti ekonomik, puna bankare, energjetika dhe investimet, lufta me korrupsionin, ndihma më efikase për grupet e varfra dhe të prekura.
Banka Botërore me Ukrainën tashmë realizojnë projekte në vlerë prej 3,7 miliardë dollarë. Ata, megjithatë, lidhen me ofrimin e shërbimeve shtetërore në sferën e infrastrukturës banesore-komunale dhe zhvillimin e rrjetit transportues, nënvizon ITAR-TASS.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)