Qeveria gjermane dëshiron që shtetet ballkanike t'i shpallë si "vende të sigurta"

Qeveria gjermane dëshiron që shtetet ballkanike t'i shpallë si "vende të sigurta", në mënyrë që ta parandalojë valën e azilantëve, përkatësisht kërkuesit e azilit më shpejtë t'i kthejë në vendin nga i cili vijnë, kumtoi gazeta "Rur nahrihten" duke iu referuar një propozim-ligji të ri qeveritar.

berlin-500
-Shpigel" ndërkaq kumtoi se çdo i katërti kërkues i azilit në Gjermani vjen nga Ballkani, ndërsa pothuajse të gjitha ato kërkesa refuzohen.
-Qeveria dëshiron që ato vende t'i shënojë si të sigurta, në mënyrë që të mundet më shpejtë t'i kthejë azilantët në atdhe, thekson "Shpigel.
Sipas propozim-ligjit, me shpalljen e vendeve ballkanike si të sigurta, qëndrimi i azilantëve do të përfundojë shpejtë, përkatësisht ata do të jenë të obliguar që brenda një jave ta braktisin Gjermaninë. Me këtë do të ulet mundësia që kërkuesit e azilit të marrin ndihmë sociale, përkatësisht do të reduktohet motivi financiar dhe ndihma sociale, si arsye për kërkim të azilit.
Regjimi i vizave për Maqedoninë, Malin e Zi dhe Serbinë është hequr në vitin 2009, ndërsa për Shqipërinë dhe për Bosnjë e Hercegovinën në vitin 2010, "Shpigel" thekson se vitin e kaluar 22.495 kërkesa për azil kanë arritur nga Ballkani, prej të cilëve numri më i madh ishin romë.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)