BE-ja dhe Ukraina është e mundur që të nënshkruajnë marrëveshje për asocim

Bashkimi Evropian dhe Ukraina në fund të javës së ardhshme, më 20 dhe 21 mars, gjatë samitit të Këshillit Evropian, është e mundur ta nënshkruajnë  pjesën politike të Marrëveshjes për asocim, kumtoi një burim i lartë diplomatik në BE, i cili ka kërkuar të mbetet anonim.

ukraine.eu500
Diplomati saktëson se në Këshillin e BE-së, të caktuar për të hënën, ministrat e punëve të jashtme do ta vlerësojnë mundësinë e tillë dhe do t'i ndërrmarin aktivitetet adekuate. Shefat e diplomacive pritet ta miratojnë pozitën për referendumin veçmë të caktuar për përfshirje të Krimesë drejt Federatës Ruse.
Këshilli i BE-së do t'i shqyrtojë hapat e ardhshëm lidhur me vendosjen e sanksioneve drejt Rusisë, duke përfshirë edhe ngrirjen e pronës dhe vendosjen e kufizimit të  vizave pikërisht  ndaj shtetasve rus. Me siguri ministrat do ta shqyrtojnë edhe listën konkrete me emrat, përderisa e pranojnë vendimin të hënën. Në rast të kundërt, mund të ndodhë që këtë obligim ata t'ua dorëzojnë shefave të shteteve dhe qeverive nga BE-ja, të cilët do të takohen në fund të javës.
Diplomati shtoi se ministrat e Punëve të Jashtme pritet të bisedojnë edhe për marrëdhëniet energjetike të BE-së me Rusinë. Ai saktëson se sanksionet ekonomike kundër Rusisë tani për tani nuk shqyrtohen.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)