Moska: Perëndimi nuk u kushton vëmendje ultranacionalistëve në trupat ekzekutive të Ukrainës

Rusia dje shprehu shqetësim që SHBA-ja dhe Rusia nuk u kushtojnë vëmendje asaj që në trupat ekzekutive të Ukrainës, që pohojnë se janë legjitime, ndodhen përfaqësues të forcave ultranacionaliste.

Kremlin-Palace500
-Kjo verbëri është vështirë të shpjegohet dhe dukshëm është e lidhur me planet sekrete gjeopolitike antiruse, lajmëroi ITAR-TASS, duke iu referuar MPJ-së ruse.
Në Minsitri sqarohet se përfaqësues të Lidhjes mbarëukrainase "Svoboda" ndodhen në pozicionet kyçe në Kiev, duke e përfshirë vendin e zëvendëskryeministrit dhe minsitrit të Mbrojtjes.
Më pas përkujton se në dhjetor të vitit 2012 Parlamenti evropian miratoi rezolutë në të cilën qëndrimet e Svobodës i quajti raciste, antisemitiste dhe ksenofobe.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)