Egin Neritan Ceka hyri ilegalisht në takimin e Edi Ramës?
Fatmir Velaj, një nga organizatorët e eventit të Akademisë Diplomatike të Vjenës, forumi “Dialog me z. Edi Rama”, ka kontaktuar me drejtuesin e “Renner- Institut”, Gerhard Marchl, të cilit i ka kërkuar, nëpërmjet një emaili që të vërtetojë se ka pasë ftesë apo jo djali i Neritan Cekës, Egin Ceka.
Në emailin me përgjigjen e Gerhardit bëhet me dije se “janë regjistruar dhe kanë konfirmuar pjesëmarrjen 92 persona në forumin ‘Dialog me z. Edi Rama’ në bashkëpunim me Akademinë Diplomatike të Vjenës, si dhe ambasadori Heidemaria Gurer e ambasadori i Kosovës në Austri, z. Sabri Kiqmari. Egin Ceka nuk është regjistruar në këtë forum”, thuhet në emailin dërguar nga Gerhard Marchl.

Pretendimet e Egin Cekës se kishte ftesë, gjatë një interviste të dhënë në median vizive, bien poshtë nga organizatorët dhe protagonistët e shumtë të këtij forumi. Sipas organizatorëve, emri i Cekës nuk ka qenë ne listë. Pjesëmarrësit në forum kanë qenë të gjithë austriak dhe vetëm tre presona shqiptarë, shkruan Shekulli.

Ceka e ka marrë ftesën, por nuk ka konfirmuar pjesëmarrjen. Sa i përket pretendimeve të Cekës se kishte ftesë, Velaj deklaron se “Ceka do ketë marrë ftesë sepse unë vetë e shpërndava në pesëmijë adresa”.

“Por, diplomatët që kanë pasur interes të vijnë kanë konfirmuar pjesëmarrjen dhe ne ju rezervuam vendet”.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)