SaliBerisha: Rexhe Qosja, me mendime të mykuraKryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha e ka quajtur akademikun kosovar Rexhep Qosja "fosile e botës së vjetër sa i takon anës parimore dhe me mendime të mykura" ndërsa koalicionin e majtë si grumbullim të bijve të etërve të bllokut, të grupuar si strukturë në një betejë të përhershme kundër realitetit të sotëm shqiptar.
"Në prani të një grupi pak a shumë liberal hapet çështja: Sali Berisha e Enver Hoxha, dhe ky bashkë me avokatin mahnitën të pranishmit se Enver Hoxha bëri shtet, në këtë pikëpamje. Këtë tezë e përhap dhe Qosja që është një fosile e botës së vjetër sa i takon anës parimore”, ka thënë Berisha në Durrës, transmetojnë mediat.

Megjithatë Berisha e vlerëson veprën e Qosjes “Vdekja me vjen prej syve të tillë”, të cilën e konsideron kryevepër.

“Por mendimet e tjera i ka nga më të mykurat. Ai hapi tezën se Enveri bëri shtet dhe në darkë, kur e pyetën avokatin i thonë po mirë ti i bëre kaq vite burg, më tha më futi por me ligj. Pse i them këtu: bijtë e etërve të bllokut janë grupuar, strukturuar në një betejë të përhershme kundër realitetit të sotëm shqiptar”, ka thënë Berisha.

Ndryshe Berisha ka vazhduar me të njëjtin replikë.

“Shkonte dje në Vlorë, çfarë u thoshte , u bëtë si në kohën e Selam Musait, Berisha ju ka izoluar ju. Nëse ka ndonjë një rreth që ka qenë në krye, Vlora ishte, se e meriton dhe ky njeriu u thotë se jeni bërë si në kohën e Selam Musait”, tha Berisha nga Durrësi, ku ndodhet për të zhvilluar një bashkëbisedim me punonjëse dhe menaxhere të angazhuara në biznes.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)