Panairi i librit në Prishtinë nga data 3-9 qershor 2013


Panairi i 15-të me radhë i librit i Prishtinës do të mbahet nga data 3-9 qershor në ambientet e Pallatit të Rinisë. Edhe këtë vit, ky panair do të organizohet nga Shoqata e Botuesve të Kosovës. Duke qenë panair jubilar, do të ketë shumë risi dhe një varg aktivitetesh, që përkojnë me përvjetorë të mëdhenj të personaliteteve letrare shqiptare, si: 100-vjetori i lindjes të Petro Markos, 100-vjetori i lindjes të Vedat Kokonës, 100-vjetori i lindjes të Isuf Luzajt, 90-vjetori i lindjes të Jakov Xoxës, 90-vjetori i lindjes të Vehap Shitës dhe 30-vjetori i vdekjes së Musine Kokalarit.


description


Trofeu i panairit

Të gjitha këto personalitete do të kujtohen në kuadër të përurimeve, debateve dhe aktiviteteve të tjera në kuadër të panairit. Këtë vit SHBK-ja do të nderojë me trofeun e panairit, sipas vlerësimit të jurisë speciale, librat më të mirë në prozë, poezi, kritikë/studime letrare/eseistikë/publicistikë, përkthim letrar, projektin kapital, si dhe stendën më të vizituar.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)