Parajsa’ e prostitucionit në Serbi


Policia serbe, në bashkëpunim me inspektorë financiarë, në aksionin e fundit kundër punësimit ilegal dhe prostitucionit në Preshevë dhe Bujanoc ka zbuluar 32 femra nga Serbia, por edhe nga Maqedonia dhe Shqipëria, për të cilat dyshohet se merreshin me prostitucion.

Në njoftimin e Departamentit të Policisë në Vranjë thuhet se “është fshehtësi publike që në klubet dhe baret që gjenden në territorin e Preshevës dhe Bujanocit me vite të tëra zhvillohet prostitucioni. Vajza të moshës nga 20 deri në 30 vjeç ofrojnë shërbime seksuale për një çmim prej nga 20 deri në 50 euro”.

Sipas policisë, në mesin e femrave nga Beogradi, Novi Sadi, Nishi, Bujanovci, Loznica, Arangjelovci, Smedereva, Pançeva, Paraçini, Trsteniku, Rashka dhe Zrenjanini, pa dokumentacion kanë punuar edhe dy shtetase të Shqipërisë dhe një maqedonase, raporton Presheva Jone.

Policia në Vranjë, në bashkëpunim me inspektimin Turistik, inspektimi nga sektori i administratës tatimore dhe inspektimit të punës në natën në mes të 12 dhe 13 gusht, në territorin e Bujanocit dhe Preshevës kanë kryer një kontroll të detajuar në pesë restorante, katër në zonën e Bujanocit dhe Preshevës.

“Aksioni u udhëheq nga 20 oficerë të policisë dhe 25 oficerë të policisë për luftimin e krimit të përgjithshme, ekonomike dhe për të luftuar trafikimin dhe nga dy teknikë të mjekësisë ligjore”, thuhet në deklaratën e Policisë.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)