Lidhja e Historianëve të Kosovës “Ali Hadri”, Dega në Deçan, ka shpallur tradhtare të popullit kryetarenGjykatës Kushtetuese të Kosovës, ArtaRama – Hajrizi
Kryetarja  e Gjykatës Kushtetuese të Kosovës, Arta Rama-Hajrizi, ka shërbyer për një kohë të gjatë si anëtare e grupit punues për themelimin e Gjykatës Kushtetuese të Kosovës. Ka qenë  asistente e lartë e të drejtës kushtetuese në Fakultetin Juridik të Prishtinës ku dhe i ka përfunduar studimet e larta. Hajrizi ka përfunduar magjistraturën për drejtësi dhe qeverisje në Washington College of Law, American University në Washington DC.
Arta Rama Hajrizi në vitin 2012 ka shërbyer si gjyqtare në Gjykatën Kushtetuese.
Rama Hajrizi më 12 shtator 2014 është emëruar zëvendës-anëtare e komisionit të Venecias ku ka përfaqësuar Kosovën.
Ajo njihet edhe si themeluese e Konsullatës së pergjithshme të Republikës së Kosovës në Nju Jork në të cilën shërbeu gjatë viteve 2008-2012. Kryetarja e Gjykatës Kushtetuese ka qenë pjesë e ekipit të ekpertëve në komisionin për hartimin e Kushtetutes së Republikës së Kosovës.
Arta Hajrizi ka punuar në disa projekte të USAID-it në Kosovë për reformimin e sistemit të drejtësisë dhe të atij gjyqësor. Njihet si ekperte në zbatimin e shumë projekteve në ngritjen e vetëdijësimit për respektimin dhe për mbrojtjen e të drejtave të njeriut.
Aktualisht është duke ndjekur doktoraturën në Universitetin e Prishtinës, është e martuar dhe ka një djalë.
Gjyqtarja Arta Rama-Hajrizi ka  marrë postin  e Kryetarës së GJK më  dt.26 qershor 2015, atëherë kur i përfundojë   mandati i  kryetarit  të Gjykatës Kushtetuese të Kosovës,Prof.dr. Enver Hasani.
Mandati i kryetarit të Gjykatës Kushtetuese të Kosovës është tri vjet.(Floripress)Historianët e Deçanit: Arta Rama-Hajrizi tradhtare e popullit
Lidhja e Historianëve të Kosovës “Ali Hadri”, Dega në Deçan, ka shpallur tradhtare të popullit kryetarenGjykatës Kushtetuese të Kosovës, ArtaRama – Hajrizi, pas dhënies së aktgjykimit në lidhje me çështjen kontestuese në mes të Ndërmarrje shoqërore “Apiko” dhe “Iliria” dhe Manastirit të Deçanit, ku të gjitha pronat kalojnë në pronësi të Manastirit të Deçanit.
Në një komunikatë për media LHK “Ali Hadri,Dega në Deçan, aktgjykimin e nënshkruar nga Rama – Hajrizi e konsideron se është bazuar në vendimet e kohës së Sllobodan Millosheviqit, duke kërkuar që Rama – Hajrizi të jap dorëheqja nga të qenit kryetare e Gjykatës Kushtetuese.
“Vendimi i Gjykatës Kushtetues Nr. ref. AGJ 943/16, i nënshkruar nga Arta Rama-Hajrizi si kryetare e Gjykatës është akt tradhtie dhe i pa precedent, ngase është në kundërshtim të plotëme Kushtetutën e Republikës se Kosovës dhe në kundërshtim të plotë me interesin e përgjithshëm të popullit shqiptare të Kosovës. Kryesia e LHK“Ali Hadri” dega në Deçan, për hire të korrektësisë i rikujton Kryetares se Gjykatës Kushtetuese të Republikës se Kosovës Arta Rama-Hajrizi, se vendimi i gjykatës që ajo drejton është i bazuar në vendimet e kohës se masave të dhunshme të kohës se krimineli Sllobodan Millosheviq. Ne, mbesim të habitur se si mund të jetë e pajtueshme me këtë vendim Kryetarja Rama-Hajrizi, kur dihet se i ka lëne turp të keq dhe njollë të zezë vetës dhe familjes se saj. Në këto rrethana, asaj nuk i mbetet gjë tjetër vetëm që më turp të japë dorëheqje nga detyra e Kryetares se Gjykatës Kushtetuese të Republikës se Kosovës dhetë shkoj në shtëpi kokë ulur”, thuhet në komunikatë.
Kërkesën për dorëheqjen e Rama – Hazirit, LHK “Ali Hadri”,dega në Deçan e mbështet në disa arsyeje.
“Vendimi i Gjykatës Kushtetues Nr. ref. AGJ 943/16, i nënshkruar nga Arta Rama-Hajrizi, është shkelje e Kushtetutës se Republikës se Kosovës. Vendimi i Gjykatës Kushtetues Nr. ref. AGJ 943/16, i nënshkruar nga Arta Rama-Hajrizi, është i bazuar në vendimet e kohës se Sllobodan Millosheviqit, vendime të cilat në Kosovës janë të pa zbatueshme dhe për popullin shqiptarë të Kosovës janë të pa pranueshme.Vendim i i Gjykatës Kushtetues Nr. ref. AGJ 943/16, i nënshkruar nga Arta Rama-Hajrizi, është marrë për Sava Janjiqi dhe Manastirin e Deçanit, të cilët nuk e pranojnë realitetin e ri të Kosovës, ata janë kundër shtetit tonë dhe kanë lobuar kundër pranimit të Republikë se Kosovës nga shumë shtete dhe kundër pranimit të vendit tonë në shumë organizma siç ishte rasti me UNESCO-n”, janë arsyejet e dhëna përmes komunikatës.
LHK “Ali Hadri”,Dega në Deçan u bëjnë thirrje organeve komunale, partive politike dhe organizmave të tjera që të i bashkërendojmë aktivitetet me ne, për të kundërshtuar këtë vendim të dëmshme dhe anti-kombëtare.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)