TRUPA SHTESË TË KFOR-IT GJERMAN DHE AUSTRIAK NË KOSOVËGjermania dhe Austria trupa shtesë në Kosovë

Gjermania me kërkesë urgjente të NATO së shpejti në Kosovë do të dërgojë njësi plotësuese për ndërhyrje të shpejt, shkruan revista “Spiegel”.,
Sipas revistës, NATO dy javë para zgjedhjeve në Serbi ka vlerësuar se situata mund të shkojë drejt një eskalimi të ri në veriun e Kosovës. Nga ana tjetër, Berlini zyrtar menjëherë ka miratuar kërkesën e Aleancës, duke paralajmëruar se do të dërgojë një kontingjent shtesë me 55 ushtarë nga përbërja rezerve për ndërhyrje të shpejtë (ORF).
Si forca shtesë dhe për përforcim do të shkojnë edhe rreth 150 pjesëtarë të ushtrisë austriake.
Pjesëtarët e njësitit ORF vetëm para disa javëve ishin larguar gradualisht nga Kosova, ku ishin vendosur nga gushti i vitit të kaluar.
Në Kosovë aktualisht janë të stacionuar rreth 5800 ushtarë të misionit të KFOR-it, prej të cilëve 1300 nga kontingjenti gjerman. 

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)

Legjenda e Mujit dhe Halilit