Naim Huruglica dhe Lulzim Rafuna lirohen nga akuzat për korrupsion


Trupi gjykues i përbërë nga dy gjykatës të EULEX-it dhe një vendas në Gjykatën e Qarkut në Prishtinë i ka shfajësuar Naim Huruglicën dhe Lulzim Rafunën për veprën penale të keqpërdorimit të pozitës apo autoritetit zyrtar.
description
Naim Huruglica, ish-drejtor i përgjithshëm në Doganën e Kosovës dhe Rafuna, ish-drejtor i Departamentit Ligjor në Doganën e Kosovës, ishin akuzuar për lejimin e importeve shtesë të duhanit në Kosovë, që i tejkalonin kufijtë e lejuar të importit për vitin 2008.

Vendimi për t’i lejuar importet shtesë të duhanit pretendohej se ishte bërë në bazë të ndikimit politik dhe në kundërshtim me çdo arsyetim të mirëfilltë ligjor. Kjo gjë u ka mundësuar kompanive që ta importojnë duhanin me shkallë më të ultë të akcizës, duke i shkaktuar humbje financiare buxhetit të Kosovës në vlerë prej më shumë se 5.000,00 Euro.

Trupi gjykues i shfajësoi Naim  Huruglicën dhe  Lulzim Rafunën sepse nuk u arrit të vërtetohet nëse ndonjëri nga të akuzuarit e ka kryer veprën për të cilën akuzoheshin. Prokurori i EULEX-it nga Zyra e Prokurorisë Speciale të Kosovës ka paralajmëruar ankesë ndaj këtij vendimi.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)