Policia e Kosovës raporton për dhjetë raste të vrasjeve në nivel vendi gjatë tre muajve të parë të këtij viti.


Policia e Kosovës raporton për dhjetë raste të vrasjeve në nivel vendi gjatë tre muajve të parë të këtij viti. Krahasuar me statistikat për periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, numri shënon rritje.

 Policia thotë se ka intensifikuar angazhimin në konfiskimin e armëve ilegale nga popullata, si masë parandaluese për vrasjet. Rastet e vrasjeve vazhdojnë të jenë prezente dhe paraqesin shqetësim për qytetarët.

description

Zyrtari për informim në Policinë e Kosovës, Brahim Sadriu, thotë se gjatë tremujorit të parë të këtij viti kanë ndodhur 10 vrasje me motive të ndryshme.

 Nga këto raste, 9 janë zbuluar dhe 13 persona janë arrestuar.“Vlen të ceket se në 9 prej këtyre 10 rasteve janë kryer me armë zjarri. Është shqetësues fakti sepse ka një ngritje në raport me tremujorin e kaluar ku ka pasur vetëm 8 raste”, tha Sadriu .

 Ndërkaq, sa i përket aktivitetit të Policisë në konfiskimin e armëve ilegale, të cilat gjenden në duart e popullatës, Sadriu thotë se gjatë këtij tre mujori janë iniciuar 309 raste.

 “Këto raste janë iniciuar në forma të ndryshme, qoftë nga informacioni që ka marrë policia nga qytetarët dhe nga rastet kur policia ka pasur aktivitete të veçanta, sidomos planet policore ku kanë bërë bastisje”, tha ai.


Ndryshe, në rritjen e efikasitetet të policisë dhe luftimin e krimeve, çfarëdo qofshin ato, sipas zyrtarëve të saj, ka ndikuar edhe zbatimi i strategjisë, Policia e Udhëhequr nga Inteligjenca.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)