A është mirë t’i kërcisni gishtërinjtë?! Ja çfarë thonë studiuesit

Kërcitja e gishtërinjve është një zakon që e bën thuajse çdo i rritur apo fëmijë. Por a është mirë që t’i kërcisni gishtërinjtë? Sipas një studimi të kryer, thuhet se JO!

gercitje-gishterinjsh
Studimi përfshiu monitorimin e disa personave që kërcishni gishtat dhe panë rezultatet me anë të radiografisë. Rezuktatet treguan se sa herë që kërciteshin gishtërinjtë, zgjerohej vëllimi i hapsirës midis kockave.
Kjo çonte në presion negativ të lëngut sinovial dhë në hapsirën e krijuar rishtazi, prandaj krijohet “zhurma” kur kërcisni gishtërinjtë. Sipas studimit thuhej gjithashtu se kërcitja e gishtërinjve mund të çonte në sëmundjet e kockave dhe në artrit, por kjo gjë nuk është vërtetuar ende.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)