Ushqimet kundër gurëve në veshka

Menyja e pasur me pemë dhe perime, e që përmban një përqindje të vogël të mishit të kuq dhe kripës, mund ta parandalojë paraqitjen e gurëve veshkorë, thonë shkencëtarët amerikanë.
Menyja e pasur me pemë dhe perime, e që përmban një përqindje të vogël të mishit të kuq dhe kripës, mund ta parandalojë paraqitjen e gurëve veshkorë, thonë shkencëtarët amerikanë.
Wanna-loose-wei296
Meqë gurët në veshka lidhen me rrezikun e lartë të paraqitjes së shtypjes së lartë të gjakut, diabetit, mbipeshës dhe faktorëve të tjerë të rrezikut për sëmundje të zemrës, kërkuesit shkencorë nga ‘’Brihgam and Women’s Hospital’’ thonë se bëhet fjalë për edhe një vërtetim se ndryshimet në stilin e jetës mund të jenë kyçe për jetëgjatësi.
Rezultatet e tyre bazohen në të dhënat e mbledhura nga rreth 250.000 të anketuar dhe tregojnë se të ushqyerit adekuatë mund ta zvogëlojë rrezikun nga paraqitja e gurëve veshkorë, deri në 45%, pa marrë parasysh moshën.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)