Kush e shkatërron buzëqeshjen tuaj?

buzeqeshje
Buzëqeshja juaj është një nga gjërat më të mira që mund të bëni, kështu që natyrisht se doni që atë ta keni të mrekullueshme.
Por edhe në qoftë se ju lani dhëmbët, përdorni fije dentare dhe vizitoni dentistin tuaj dy herë në vit, kjo mund të mos jetë e mjaftueshme.
Më poshtë do të rendisim disa faktorë, kryesisht ushqime, që mund të ndikojnë negativisht në dhëmbët dhe buzëqeshjen tuaj, shkruan living.
Pijet energjike
Studimet kanë gjetur që pH në këto pije mund të çojë në erozion të dhëmbëve, për shkak të sasisë së lartë të përqëndruar të komponentëve acid.
CigarjaNuk ka të bëjë vetëm me ngjyrën e verdhë që cigarja i jep dhëmbëve, por dëmtimi është shumë më i madh, gjë që mund të shkojë deri në kancer në pjesë të ndryshme të trupit, përmendim gojën, mushkritë, etj.
Vera
Konsumimi i rregullt i verës çon në dëmtimin e dhëmbëve, shkaktuar nga aciditeti i verës.
Shtatzënia
Kujdesi që duhet të tregoni ndaj dhëmbëve në periudhën kur prisni një fëmijë duhet të jetë mjaft i lartë, pasi ndryshimi hormonal mund të shkaktojë mishra të gjakosur, gurëza etj.
Ëmbëlsirat
Që kur kemi qenë të vegjël, gjëja që na kanë ndaluar më shumë dhe me të drejtë, kanë qenë ëmbëlsirat. Ato shkaktojnë prishje të dhëmbëve.
Edhe pijet e nxehta ndikojnë negativisht në shëndetin e dhëmbëve.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)