Presidentja Atifete Jahjaga ka ndikuar pozitivisht në imazhin e KosovësPresidentja Atifete Jahjaga lindi më 20 prill 1975 në Rashkoc - Gjakovë.

Znj. Jahjaga ishte Zëvendësdrejtoreshë e Përgjithshme e Policisë së Kosovës prej shkurtit të vitit 2009 deri në zgjedhjen e saj Presidente e Republikës së Kosovës, më 7 prill 2011. Që nga themelimi i Policisë së Kosovës, në fillim të vitit 2000, fillimisht shërbeu si police, duke përparuar në nivel rajonal dhe në atë të Shtabit të Përgjithshëm. Gjatë karrierës së saj të mëhershme, Presidentja Jahjaga ka shërbyer në pozita të rëndësishme në zbatim të rendit dhe ligjit në Njësinë e Standardeve Profesionale, pastaj Ndihmëse e Zëvendësdrejtorit të Policisë së Kosovës, Ndihmëse e Shefit të Burimeve Njerëzore, Ndihmëse Ekzekutive Speciale e Zëvendëskomisarit për Administratën e Policisë së Kosovës, Zëvendëskomandante për Polici Kufitare të Policisë së Kosovës, Kryesuese e Departamentit të Trajnimeve, Ndihmëse e Zëvendëskomisarit të Policisë së Kosovës për Polici Kufitare, Ndihmëse e Zëvendëskomisarit të Policisë së Kosovës për Personel dhe Trajnim.

Shkollën fillore dhe gjimnazin i kreu në Prishtinë, ku gjithashtu i përfundoi studimet në Fakultetin Juridik të Universitetit të Prishtinës, në vitin 2000. Ka përfunduar Certifikimin Postdiplomik në Menaxhimin Policor dhe të Drejtën Penale në Universitetin e Leicester-it në Mbretërinë e Bashkuar në vitet 2006-2007, Certifikimin Postdiplomik në Shkenca Kriminalistike në Universitetin e Virginia-s në SHBA, në vitin 2007. Aktualisht vazhdon studimet e Magjistraturës në drejtimin e Marrëdhënieve Ndërkombëtare në Fakultetin Juridik të Universitetit të Prishtinës. Si shtesë e këtyre studimeve, vlen të theksohen programet profesionale dhe studimore që ka ndjekur në Qendrën Evropiane për Studime të Sigurisë “George C. Marshall” Gjermani, në Akademinë Nacionale të FBI-së në SHBA dhe në Departamentin e Drejtësisë në SHBA.

Përveç gjuhës shqipe (amtare), Presidentja Atifete Jahjaga zotëron edhe gjuhët angleze dhe serbe. Presidentja Atifete Jahjaga është e martuar me z. Astrit Kuçi dhe jeton në Prishtinë.
Presidentja Atifete Jahjaga eshte nder te vetmet personalitete politike (ndoshta edhe e vetmja) qe ka ndikuar pozitivisht ne imazhin e Kosoves jashte vendit, ne kohen kur imazhi i Kosoves po rrenohet ne menyre rapide. 


Image result for atifete jahjaga police


Duhet t’i jemi mirenjohes per kete.Ne nje shoqeri ku interesat partiake dominojne mbi interesat e shtetit (sic eshte e jona), posti i Presidentit do te duhej te fuqizohej dhe te zgjidhej direkt nga populli.


Image result for atifete jahjaga policeImage result for atifete jahjaga police

Image result for atifete jahjaga police

Image result for atifete jahjaga policeImage result for atifete jahjaga police

Image result for atifete jahjaga police

Image result for atifete jahjaga police

Image result for atifete jahjaga police


Image result for atifete jahjaga police


Image result for atifete jahjaga police


Image result for atifete jahjaga policeImage result for atifete jahjaga police

Image result for atifete jahjaga policeImage result for atifete jahjaga police

Image result for atifete jahjaga police
Image result for atifete jahjaga police


Image result for atifete jahjaga policeImage result for atifete jahjaga policeImage result for atifete jahjaga policeComments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)