Pse është e rëndësishme t’u bëni masazh këmbëve përpara se të flini?

Të gjithë jeni dakord se masazhi është një ndër mënyrat më të mira për t’u relaksuar dhe për shëndetin në përgjithësi. Këtë mund ta bëni në shtëpinë tuaj.
këmbë

Përfitimet që sjell masazhi
Shpejton metabolizmin
Heq dhjamin
Rrit qarkullimin e gjakut
Rigjallëron lëkurën
Masazhi ndihmon në eliminimin e acideve që shkaktojnë ngërçin.
Po ashtu qetëson muskujt dhe stimulon tretjen. Këmbët luajnë një rol të rëndësishëm në sistemin nervor, sepse shputa e këmbës përmban gjëndra djerse dhe nerva periferike.
Këto të fundit lidhen me organe të tjera të trupit, dhe me anë të masazhit në këmbë, stimuloni edhe organe të tjera. Masazhoni këmbët çdo natë për rreth 10­15 minuta dhe do të vini re rezultate fantastike.
cbe7d649e75a4b67b091a38019d8ba93Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)