Mjalt i papërpunuar është një ushqim krejtësisht natyral, i shijshëm dhe i pasur në element ushqyes. Këtu janë pesë mënyra përmes së cilave mjalti mund të përmirësojë shëndetin:
- Lufton kundra alergjive. Kjo mund të vijë për shkak të faktit se mjalti i papërpunuar forcon sistemin imunitar, kështu pra sistemin e mbrojtjes kundër reaksioneve alergjike.
- Përmirëson tretjen. Mjalti i papërpunuar përmban enzima të natyrshme që ndihmojnë tretjen e ushqimit shumë më lehtë, duke forcuar sistemin e tretjes dhe luftën ndaj sëmundjeve të sistemit të tretjes.
- Ndihmon lehtësimin e kollës. Mjalti i papërpunuar posedon komponime anti-bakterialë dhe anti-inflamatorë që mund të qetësojnë infeksione të rrugëve të sipërme respiratore.
- Zbut lëkurën. Në sajë të përbërësve antibakterial, antifungal, antiseptik dhe locone ose krem të lëkurës që përmbajnë mjaltë të papërpunuar, mund të ndihmojnë në lehtësimin e acarimit të lëkurës, duke e hidratuar atë dhe duke shëruar plagët dhe ofruar një pamje më rinore.
- Përmirëson funksionin e trurit. Konsumoni mjaltë para gjumit mund të ndihmojë në uljen e stresit dhe për të prodhuar hormonet e më shumë melatonin, e cila ndihmon që ju të merrni për të fjetur, si edhe si një hormon i rëndësishëm i funksionit mendor. Mjaltë të papërpunuara është një shtojcë e fuqishme që mund të përmirësojë funksionin e trurit, si dhe sigurimin e lehtësim nga stresi dhe për të përmirësuar kujtesën.