Ekspertë të BE për arrestimin e “peshqve të mëdhenj”, do të analizojnë dosjet hetimore VIP


Në fillim të muajit shkurt, në Shqipëri do të vijnë disa ekspertë të Bashkimit Europian dhe do të analizojnë dosjet hetimore për personat VIP.  Ekspertët e BE do të paraqiten në Prokurori dhe do të shikojnë materialet hetimore për zyrtarë që kanë qenë të akuzuar për shpërdorim detyre dhe korrupsion.
prokuroria
Do të vlerësohen dosjet kur të akuzuarit kanë marrë pafajësi, çështjet penale që u pushuan dhe dosjet që janë ende në gjykim. Bashkimi Europian ka ngritur një komision vlerësimi me ekspertë për të gjitha këto dosjet hetimore, që do t’u vihen në dispozicion nga Prokuroria e Përgjithshme.
Organi qëndror i akuzës ka marrë kërkesë nga këta ekspertë lidhur me hetimet ndaj zyrtarëve, të cilët kanë kërkuar informacione të përgjithshme. Kryeprokurori Llalla ka paralajmëruar disa herë që në vjeshtë do të ketë arrestime të bujshme, por një gjë e tillë nuk ka ndodhur deri tani.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)