Hetohen 33 zyrtarë të lartë, gjysmës u janë ngritur akuza

Hetohen 33 zyrtarë të lartë, gjysmës u janë ngritur akuza
Kryeprokurori i Shtetit të Kosovës, Aleksandër Lumezi, është shprehur se gjysma nga 33 rastet që janë ngritur akuzat, janë zyrtarë të lartë shtetërorë.

“Ne jemi duke i trajtuar 33 raste të korrupsionit dhe krimit të organizuar të nivelit të lartë dhe kemi ngritur 19 akuza.

Konsiderojmë se të gjitha akuzat janë të nivelit të lartë duke përfshirë nga ministrat e deri tek zyrtarët e lartë shtetërorë.

Tani presim nga gjykata që këto lëndë t’i trajtojnë me prioritet dhe të shohim se çfarë aktgjykime do të merren në procedurën penale në gjykatë”, ka thënë Lumezi.

Gjykatat në Kosovë kanë shpallur një numër vendimesh për rastet e korrupsinonit, por asnjë të nivelit të lartë ose të niveleve ministrore.

Kosova në raportet ndërkombëtare është cilësuar si vendi me nivelin më të lartë tëkorrupsionit.

Së fundi, fuqizimi i luftës kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar dhe rezultatet konkrete në këtë luftë.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)