Cokollatat “Mars” dhe “Snickers” ndalohen nga qarkullimi

mars“Mars” dhe “Snickers” do të ndalohen nga qarkullimi për një afat të pacaktuar. Prodhuesi amerikan i çokollatave “Mars Inc” ka njoftuar se do të bëjë tërheqjen e çokollatave “Mars” dhe “Snickers” si dhe disa produkte të tjera po nga kjo kompani në Gjermani dhe në Holandë, por edhe në disa shtete të tjera europiane. Kjo masë erdhi pasi një konsumator në Gjermani, në muajin janar, gjeti në çokollatën “Snickers” produkte plastike. Rasti i përsëritur në Holandë me çokollatën “Mars” ka bërë që kompania të tërheqë nga tregu të gjitha çokollatat që u përkasin datave të skadencës 19 qershor 2016 deri më 8 janar 2017: “Duam që të gjithë konsumatorët që kanë blerë ato produkte të skaduara të mos i konsumojnë”, – ka thënë kompania në një deklaratë zyrtare të publikuar në faqen e saj. Siç shkruan BBC, rasti i gjetjes së çokollatave të skaduara ka bërë që kompania të tërheqë nga tregu të gjitha llojet e çokollatave nga kjo kompani: “Mars”, “Scnickers”, “Milky Way”. Megjithatë, kompania nuk ka bërë publike sasinë e produkteve dhe as koston financiare që do t’i kushtojë kjo tërheqje nga tregu, ndërkohë që bën të ditur se së shpejti do të japë detaje të tjera për këtë problem dhe kohën sa do të zgjasë.


AKU: Cokollatat Snickers do te vijojne te shiten ne treg“Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, në kuadër të garantimit të sigurisë ushqimore, ka vlerësuar maksimalisht lajmet e mediave ndërkombëtare e më pas edhe atyre shqiptare, duke marrë masa të menjëhershme në lidhje me tri markat e çokollatave, “Snickers”, “Mars”, “Milky Way”, të prodhuara në Holandë. Megjithëse u nxor një urdhër për bllokimin e të gjitha çokollatave të këtyre markave që kishin datën e skadencës 19.06.2016, deri më 08.01.2017, situata ndryshoi pas verifikimeve konkrete në terren dhe pranë kompanisë, distributor zyrtar i këtyre produkteve, duke bërë që të dalë një urdhër tjetër pune, i cili rrëzon të parin”. AKU thotë se brenda 4 orëve, nga ora 08.00 deri në orën 12.00, u bë verifikimi në terren, nga të gjitha Drejtoritë Rajonale të AKU në qarqe, si dhe pranë kompanive importuese të këtyre produkteve në Shqipëri. Nga verifikimet e bëra prej Inspektorëve të Drejtorisë Rajonale të AKU-së në Tiranë, pranë kompanisë distributore “Interbrands”, rezultoi se të tri produktet në fjalë nuk kanë lidhje me çokollatat e rezultuara me probleme në Holandë, pasi prodhohen në Poloni. Kjo është vërtetuar nga një shkresë zyrtare dërguar kompanisë shqiptare nga prodhuesi i këtyre produkteve, ku thuhet se Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi e Serbia nuk janë të rrezikuara nga këto produkte, pasi sasitë që tregtohen në këto vende, janë të prodhuara në Poloni dhe jo në Holandë. Në një dalje për mediat, Drejtori i Përgjithshëm i AKU-së, Isuf Shehu, deklaroi se, “në momentin që ne po bëjmë këtë deklaratë për shtyp, ne kryem verifikimet e duhura, pranë distributorit kryesor dhe AKU e Tiranë bëri verifikimet, bëri kontrollet pranë magazina vetë distributorit dhe rezultoi, që nuk kishte asnjë lloj sasie, të asaj që mediat ndërkombëtare kanë diskutuar apo kanë përhapur si lajm”. Megjithatë AKU pranoi se pas verifikimit të situatës në terren, u gjet një sasi e vogël çokollatash të markave të lartpërmendura, të prodhuara në Holandë. Menjëherë u bë bllokimi i tyre dhe AKU po ndjek sistemin e gjurmueshmërisë për të gjetur importuesin.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)