FM IMAGES : Kthim në kohë: Zgjedhjet në Kosovë në vitin 1998

Kthim në kohë: Zgjedhjet në Kosovë në vitin 1998 (Video)


Në vitin 1998 gjendja në Kosovë, ishte shumë me ndryshe se sa sot me një fjalë isht një gjendje lufte. Me 22 mars 1998 ishin organizuar zgjedhjet në Kosovë në një situatë shumë të rëndë nën represionin serb.
Në video shihen qyetetaret duke votuar në 1300 qendrat të vendvotimet në menyrë të qetë. Kuvendi i Republikës së atëhershme ishte i përbërë nga 130 anëtarë.
Ibrahim Rugova, ishte kandidati i vetëm në zgjedhje pa asnjë kandidat kundërshtar.
Rugova kishte dal në dëborë të madhe për të hedhur votën. Ai ishte pritur nga një turmë e madhe të cilët brohoritnin emrin e tij.
Shqiptarët e Kosovës u përgjigjen me një bojkot të institucioneve shtetërore serbe duke ngritur qeverinë e tyre paralele, shkollat, spitalet dhe sistemin e taksave

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)