Palestina e kishte ftuar për vizitë kryegjelatin serb Sllobodan Millosheviqin, Izraeli e kishte paralajmëruar se do ta arreston

Muhammad Nabhan, ambasadori i Autoritetit Palestinez në Serbi, që nga viti 1974, ka deklaruar në mënyrë të përsëritur se palestinezët mbështesin pretendimet serbe për të sunduar në Kosovë dhe madje ka mohuar se Serbia, e ka pushtuar dhe aneksuar Kosovën në vitin 1912.
Në vitin 1999, Autoriteti Palestinez e kishte ftuar kriminelin Slobodan Millosheviç për të vizituar Bethlehemin për Krishtlindjet e Krishtere Ortodokse në janar të vitit 2000.
Izraeli më pas e kishte paralajmëruar se nëse diktatori serb tentonte të kalonte kufijtë e tij, ai do të arrestohej dhe do të dërgohej në Gjykatën Penale Ndërkombëtare për ish Jugosllavinë në Hagë. Vizita kurrë nuk u zhvillua.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)