FM IMAGES: Demonstratat e viti 1990 kundër regjimit të Millosheviqit në KosovëNë vitin 1989 Sllobodan Millosheviçi vendosi regjimin represiv mbi shumicën shqiptare në Kosovë duke hequr autonominë e Kosovës  të dhënë nga Tito. 
Vendim nxiti  protesta të fuqishme nga shqiptarët e Kosovës ku shtypën me gjak. Nga viti 1990 deri në vitin 1999, Kosova jetonte nën represionin dhe dhunën serbe. Këto fotografia janë realizuar nga reporteri fracez i luftës Georges Merillon.
Një vajzë e re është plagosur.i
Podujevë. Protesta në qendër të qytetit. Forcat serbe mbeten të largëta, por të shtënat e tyre janë gjithnjë e më të tensionuara dhe të
sakta.
Protesutesit duke kaluar lumin në Podujevë

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)