Ministri i Jashtëm serb, Ivica Daçiq, ka thënë se Kosova kurrë nuk do të bëhet anëtare e Organizatës së Kombeve të Bashkuara, përderisa Rusia është mike e Serbisë.

Ministri i Jashtëm serb, Ivica Daçiq, ka thënë se Kosova kurrë nuk do të bëhet anëtare e Organizatës së Kombeve të Bashkuara, përderisa Rusia është mike e Serbisë.


Në një intervistë televizive në Beograd, Daçiq ka folur për njohjen e fundit që i erdhi Kosovës, duke thënë se ministri i Jashtëm i Madagaskarit ia ka konfirmuar atij se ky shtet e ka njohur Kosovën shtet të pavarur.

Por, sipas Daçiqit, kryeparlamentari i këtij shteti është habitur me këtë, dhe ka premtuar të bisedojë me Presidentin e vendit.

Daçiq ka thënë se Kosova artificialisht po e rritë numrin e njohjeve dhe se vetëm së fundi i ka tri më pak, pas tërheqjes së njohjeve nga Sao Taome Principe, Suriname dhe Guiena Bisao.Ministri i Jashtëm serb, Ivica Daçiq, ka reaguar me deklarime skandaloze në lidhje me informacionin se Madagaskari e ka njohur pavarësinë e Kosovës, duke thënë se shteti i Kosovës nuk ekziston dhe shqiptarët e Kosovës duhet të ikin në Shqipëri sepse aty e kanë vendin, raporton RTS.


“E respektojmë të drejtën për vetëvendosje të popullit por për çfarë lloj të drejte për vetëvendosje po flasim këtu për shqiptarët të cilët kanë shtetin e tyre në Shqipëri, në Kosovë është një pakicë brenda Serbisë, e cila nuk ka të drejtë për vetëvendosje”, ka thënë Daçiq.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)